Metaldetektor fund
Her kan du se billeder og beskrivelser af mine detektor fund. Som du kan se, er det ikke kedelige sager, der gemmer sig i den danske muld. Klik på billederne for at se flere billeder og beskrivelser.
________________________________________________________________________________
Odins maske
Hvorfor drage langt bort for at finde sin skat, når den ligger lige for fødderne af én. Læs den gribende beretning om, hvordan et vikingesmykke forestillende Odin, forklædningens mester, dukkede op af den nyhøstede mark en dejlig sommerdag i det Herrens År 2011.
Den lille mark ved den lille sø
Efter lang tids længsel fik jeg i foråret adgang til en spændende lille mark, tæt ved en gammel klosterkirke. En mark der ellers har været domineret af køer og heste. Jeg nåede 2 korte besøg inden der blev sået og disse besøg var bestemt umagen værd.
Sjove fund som ikke er danefæ
Når man sådan trasker rundt på markerne, dukker der af og til et uventet fund op. Nogle kan identificeres med det samme, nogle kræver nærmere undersøgelser. Nogle kan slæbes med hjem, andre er for tunge og må efterlades i kanten af marken. Her er nogle eksempler på fund som ikke er specielt sjældne, men som indimellem har givet lidt ekstra farve på hverdagen, til en hårdarbejdende detektormand.
10-ører i det pureste sølv
Før i tiden havde folk i Nr. Vissing og omegn åbenbart flere 10-ører i sølv end de umiddelbart stod og skulle bruge. Eller også havde de huller i deres lommer, Parkinssons eller andre skavanker. Så derfor kan man nu om dage godt være heldig at finde disse små, dejlige mønter på markerne, hvis man da er så heldig at eje en god detektor.
Møntergården i Odense
Deres udsendte har været helt nede i Odense, for at sikre sig levende billeder af den fine udstilling af vore fund fra Sydfyn. Det var en dejlig oplevelse, som jeg gerne vil dele med jer andre. Se videoklippet og et par nye billeder nederst i artiklen. Det var som sagt nederst i artiklen.
Musketkugler, projektiler mv.
Blykugler synes at ligge overalt. Men hvor kommer de fra og hvad har de været brugt til. Jeg ved ikke meget om det, men du er meget velkommen til at læse den smule jeg ved i denne artikel.
Skillinger
Når du begynder at finde skillinger, så er du på ret kurs, specielt når du finder de små sølv-fætre – klik her for måske at blive lidt klogere
Vægtlodder
Der ligger også vægtlodder ude på markerne, og det er spændende. De viser nemlig ofte vej til andre spændende fund. Læs mere her
Gamle danske 5-ører
Det er ikke så dårligt, som man måske skulle tro, at finde en 5-øre. Klik her for at læse en hel del mere om dette emne.
1-øre 1881
1-øren fra 1881 er temmelig sjælden og lidt legendarisk blandt møntsamlere og detektor entusiaster. Derfor var det mig en særlig glæde, da netop dette årstal dukkede op bag den fedtede jord, på den lille, grønne delfin-mønt. Læs meget mere her.
Vikingemønter
Børnene insisterede på at vi tog en tur på marken nær Nr. Vissing efter aftensmaden og så dukkede der sør´me 2 gamle sølvmønter op af stubmarken. Spørgsmålet var så, hvor gamle de egentlig var. Læs det spændende svar i denne artikel.
Romerske mønter
3 romerske mønter er dukket op fra mulden i Nr. Vissing. Først en denar fra Marcus Aurelius fra år 156-157 e.v.t. og 7 dage senere en denar fra “den guddommeliggjorte” Vespasian fra år 80-81 e.v.t. Efter 5 måneder (heraf 3 måneder med en fordømt, hård frost) dukkede endnu en romersk mønt op, fra år 69-71 e.v.t. Denne gang er det igen kejser Vespasian, der står bag. Læs mere her om de lovende fund.
Den svenske 5-öre
Et usædvanligt fund i parken ved Skanderborg Sø – eller hvad? Selv den bedste kan jo som bekendt tage grusomt fejl…
Læs den grusomme, men lærerige, historie her.
Legepladsen med hundredevis af mønter
Vi skal jo alle starte et sted – jeg valgte at starte på legepladsen i min lokale landsby. Det gav et par hundrede mønter og en masse øvelse. Læs historien om den spæde start her…